Viladellops es vesteix de festa major per acollir la Festa de la Floració de La Carretera del Vi

Amb les entrades exhaurides des de dies abans, La Carretera del Vi ha celebrat aquest dissabte 4 de juny de 2022, la 3a edició de la Festa de la Floració. Després de 2 anys d’aturada per la pandèmia, Finca Viladellops ha estat el celler amfitrió que enguany ha acollit l’esdeveniment on s’hi han reunit més de 400 persones vingudes de tot Catalunya. Els assistents han gaudit dels vins i els caves dels 13 cellers de la ruta, acompanyats d’una proposta gastronòmica de proximitat de la mà de Cal Blay, activitats enoturístiques, música en directe a càrrec del Duet Q i un gran final de festa amb la sessió de la DJ Naara, que va fer ballar a tota la plaça de Viladellops, decorada per l’ocasió.

Viladellops, escenari de la festa de l’enoturisme al Penedès
La petita vila de Viladellops i el celler que porta el seu nom, han estat l’entorn escollit en aquesta edició per celebrar la Festa de la Floració de La Carretera del Vi. Després de les edicions celebrades a Torre del Veguer (2018) i Família Torres (2019), l’associació La Carretera del Vi ha escollit el celler Finca Viladellops, situat a Olèrdola, per celebrar l’edició 2022. Finca Viladellops està situat en el Massís del Garraf, i està especialitzat en l’elaboració de vins tranquils de la DO Penedès, especialment de la varietat xarel·lo i garnatxa.
 
Des de l’inici de l’esdeveniment, a les 18.30h, i fins les 21.30h, el mirador del celler ha acollit el showroom de vins i caves dels 13 cellers de La Carretera del Vi. Una gran ocasió per conèixer i tastar els vins més premium dels diferents cellers en un entorn i amb unes vistes privilegiades del Penedès i el Castell d’Olèrdola. Durant la tarda també s’han desenvolupat activitats enoturístiques com rutes en 4×4 pels entorns de la finca, visites al celler i al Centre d’Interpretació de la Família Desvalls, així com un beauty corner o un photocall. La zona chill out ha estat acompanyada per la música en directe del Duet Q.
 
Gastronomia del Penedès i gran fi de festa
Les activitats de tarda han finalitzat amb l’inici del sopar-còctel a quarts de 10 de la nit. La proposta gastronòmica de Cal Blay ha contemplat tastos i platets amb productes propis de la zona del Penedès acompanyat amb una barra amb vins i escumosos dels cellers de La Carretera de Vi. Les darreres hores de la Festa de la Floració, han comptat amb la sessió de la DJ Naara que ha fet ballar a tots els assistents a la plaça de Viladellops, amb un gran fi de festa.
 
La Festa de la Floració 2023 se celebrarà a Torreblanca
Des de l’Associació de La Carretera de Vi es mostren molt satisfets de l’acollida que ha tingut la 3a edició de la Festa de la Floració, i més després de 2 anys d’aturada. Tots els cellers destaquen la importància de tenir una festa anual enoturística al Penedès i valoren especialment la presència de visitants vinguts de molts recons de Catalunya. L’Associació, molt agraïda per tot el suport rebut per l’Ajuntament d’Olèrdola, ja està planificant la quarta edició de la Festa de la Floració. Serà el dissabte 3 de juny de 2023 al celler Torreblanca, també al municipi d’Olèrdola.