La 5a edició de la Festa de la Floració de La Carretera del Vi se celebrarà l’1 de juny a Rovellats

El celler Rovellats situat a Sant Martí Sarroca és l’escenari escollit per l’AssociacióLa Carretera del Vi per celebrar la 5a edició de la seva Festa de la Floració.Els 13 cellers que formen part d’aquesta associació –la primera wine road del’estat amb traçat lineal– donaran la benvinguda a la floració de la vinya i al’inici de l’estiu l’1 de juny de les 18.30h fins a la mitjanit. Durant lavetllada, els assistents gaudiran d’un showroom amb els vins i caves méspremium dels cellers de la ruta, acompanyat d’activitats lúdiques, culturals,gastronòmiques i enoturístiques. La Festa de la Floració és una de lesactivitats més rellevants del calendari del Penedès, i cada any congrega acentenars de visitants vinguts de tot arreu. Organitzat per l’Associació LaCarretera del Vi amb el suport de l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca, lesentrades ja es poden comprar al web de La Carretera del Vi.

Rovellats, el celler escollit

Cadaedició de la Festa de la Floració se celebra en un celler diferent de la ruta.Desprès de l’èxit de l’edició 2023 celebrada a Masia Torreblanca (Olèrdola), enaquesta edició 2024 la festa es desplaça al barri de la Bleda, pertanyent almunicipi de Sant Martí Sarroca, on des del segle XV s’hi troba la masia deRovellats, on a principis del segle XX s’hi funden les caves que duen el mateixnom. En un entorn i uns jardins modernistes, els visitants de la Festa de laFloració podran gaudir d’un espai i d’uns entorns idíl·lics, que semblenpensats per a celebrar-hi una gran festa enoturística com La Festa de laFloració de La Carretera del Vi.   

Vins i caves d’alt nivell,activitats lúdiques, gastronomia i música com a protagonistes

Unade les singularitats de més èxit en les darreres edicions de la Festa de laFloració és el showroom de vins i caves premium que dona la benvinguda alsassistents a l’esdeveniment. Son els mateixos 13 elaboradors dels cellers de LaCarretera del Vi els que serveixen i acompanyen el tast, descobrint al públicles característiques i personalitat de cadascun. Uns vins i caves que es podengaudir fins la mitjanit.

Amés a més, el patrimoni vinícola de La Carretera del Vi s’acompanyarà un copmés d’una excel·lent proposta gastronòmica a càrrec de Cal Blay, així comactivitats enoturístiques, culturals i lúdiques com recorreguts pels voltantsde Rovellats en Citroên Mehari o visites per conèixer la història de l’antictraçat de La Carretera del Vi. També es comptarà amb música en directe, fotomatons,“beauty corner”, visites al celler Rovellats i un final de festa amb la sessióde la DJ Miss Beat.

Comés habitual, als assistents se’ls hi demana lluir una peça de roba blanca. Les entrades es poden adquirir a travésde la pàgina web de La Carretera del Vi (lacarreteradelvi.com) per un preu de75€.