És un municipi de l’Alt Penedès situat a la vall del riu Foix, a la part nord-oest de la comarca. Amb una superfície de més de 35 quilòmetres quadrats, comprèn el nucli urbà i diversos barris i veïnats amb un total de més de 3.300 habitants.

El turó de la Roca és el centre de referència del municipi de Sant Martí Sarroca. S’hi ha trobat restes arqueològiques pertanyents a 4500 anys AC i s’ha demostrat que hi van haver assentaments ibers i romans. En relació al Conjunt Monumental que podem veure actualment, les primeres dades històriques corresponen al segle X, quan el castell dels Santmartí servia de punt de guaita i de protecció per als seus habitants.

Des de la baixa edat mitjana i fins al segle XIX, al voltant del castell s’hi va consolidar un nucli de població origen de l’actual poble de Sant Martí Sarroca. En aquest període en què el Castell va quedar malmès durant la primera guerra carlina, simultàniament va començar el desenvolupament del nucli de població de les cases noves, a baix al pla, i que conformen l’actual cap del municipi i principal nucli de població de Sant Martí. Els carrers de Casetes i de Cases Noves evoquen aquesta expansió de la població martinenca fora del nucli murallat.

Actualment organitzem visites guiades o autoguiades per tal de donar a conèixer el ric patrimoni i història del Conjunt Monumental de Sant Martí Sarroca, situat al turó de La Roca. En ell també hi trobem el Punt d’Informació Turística, on conèixer molt més sobre l’activitat turística al municipi.

Informació turística

C/ Ferran Muñoz Gascó, 4-6
08731 Sant Martí Sarroca
+34 93 899 11 11

turismesantmartisarroca.cat